THE GREATEST GUIDE TO URODINAMIA ESTANDAR

The Greatest Guide To urodinamia estandar

The Greatest Guide To urodinamia estandar

Blog Article

Omuz ağrısı: Dış gebelikte, kanama nedeniyle sinir uçlarına baskı yapabilir ve omuz ağrısı ortaya çıkabilir. Bu ağrı genellikle sadece bir tarafta hissedilir.

Bu nedenle adet gecikmesi olduğunda vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir. Bu sayede en erken zamanda saptanan dış gebelik kadına ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.

Karın ağrısı: Şiddetli ve keskin bir karın ağrısı dış gebeliğin en yaygın belirtilerinden biridir.

İki ay sonra şiddetli kasık ağrısı ile hastanrye gittiğimde hcg degeri tekrar 600e çıkmış. Akşam eve geldiğimde adet kanaması gibi bir kanamam oldu ağrım geçti. İc kanama geçirme ihtimalim var mı? Bu hcg değeri tekrar düşer mi

Karın/ kasık ağrısı: Karın ağrısı en sık görülen belirtidir ve vakaların neredeyse hepsinin dış gebelik olduğunu gösterir. Karın ağrısının sebebi ise normalde bebeğin geliştiği yer olan rahim vücutta en fazla genişleyebilen bir organdır fakat dış gebelikte bebeğin olduğu yer rahim olmadığından yerleşilen yer bir süre sonra dokuya baskı yaparak veya orayı rüptüre (parçalanma) yaptığından dolayı ağrı gelişmektedir.

Hormonal dengesizlikler: Yumurtlama sürecini düzenleyen hormonlarda meydana gelen değişiklikler döllenmiş yumurtanın rahim içine yerleşmesini zorlaştırabilir ve dış gebelik riskini artırabilir.

Eğer bu kişiler hamile kalırsa muhtemel dış gebelik ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve kontroller daha sık ve ayrıntılı şekilde yapılmalıdır.

Dış gebeliği teşhis etmek için doktor birkaç test yapacaktır. Bu bir pelvik muayene ve hamileliğin onaylanmasını içerebilir. Bu testler aşağıdakiler gibidir:

Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikâyesi olan kadınların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir.

Cinsel partnerin kondom kullanması STI kapma riskini azaltmaya propertyımcı olabilir. Sigaranın ektopik gebelik riskini artırdığı bilindiğinden, sigarayı Ayrıntılar Burada bırakmak, sağlıklı bir kilo ve diyet sürdürmek de dış gebelik riskini azaltabilen faktörlerdendir.

Enflamasyon veya enfeksiyon. Bel soğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, tüplerde ve diğer yakın organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve dış gebelik riskinizi artworkırabilir.

Çünkü dış gebelik normal bir gebelik değildir. Genellikle dış gebelik yaşayanlar farklı komplikasyonlar nedeniyle hayati risk altındadır. Bu doğrultuda sağlıklı bir hamilelik geçirmek isteyen her kadının dış gebelik hakkında belirli bilgilere sahip olması gerekir.

Dış gebelik, gebeliğin five ila 10. haftaları arasında ortaya çıkar ve kendini belli eder. 5 haftalık dış gebelik belirtileri, karın ağrısı, vajinada kanama ve omuz ağrısı gibi belirtilerdir. Bu belirtileri yaşandığını farkın varıldığı durumda tıbbi yardım almak önemlidir.

Nadir durumlarda, döllenmiş bir yumurta rahme implante edildiğinde ve daha sonra rahmin dışında başka bir yere göç ettiğinde dış gebelik de oluşur.

Report this page